با میلگرد خرک و کاربرد آن بیشتر آشنا شوید
با میلگرد خرک و کاربرد آن بیشتر آشنا شوید
به طور حتم می دانید که میلگردها متنوع هستند و در انواع مختلف به بازار عرضه می شوند. یکی از پرکاربردترین انواع میلگرد، میلگرد خرک نام دارد که که از آن به منظور ایجاد حد فاصل، استفاده می شود. همچنین در آماتوربندی فونداسیون نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما از کاربرد سازه ای برخوردار نیست. معمولا کاربرد این میلگرد جهت پایدارسازی و استحکام بخشیدن به مش فوقانی فوندانسیون می باشد.
در ساخت و ساز، به سازهها نیروهای کششی و فشاری بالایی وارد می شود. بنابراین لازم است تا سازه ها استحکام خوبی داشته باشند و در برابر نیروها و فشار وارده بتوانند از خود مقاومت خوبی نشان دهند.
پس تنها بتن در سازه کافی نیست، از این رو می توان به جز بتن از میلگرد نیز در ساختمان سازی نیز استفاده کرد. حال ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که میلگرد خرک چیست؟ میلگرد خرک چه استفاده ای دارد؟ با ما باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.
میلگرد خرک چیست؟
در زمان اجرای فوندانسیون پس از اجرای مش زیرین، ضروری است تا حد فاصله بین مش بالایی و مش زیرین ایجاد شود، در این شرایط از میلگرد خرک استفاده می شود. این نوع میلگرد به صورت عمودی بر روی مش زیرین فونداسیون جاسازی می شود. طراحی و پیاده سازی آرماتور خرک به صورتی است که در بخش بالایی آن مش فوقانی و در بخش پایین آن دو پاشنه خلاف جهت هم قرار می گیرند. در واقع قرارگیری آن ها بر روی مش زیرین است.
میلگرد خرک چه کاربردی دارد؟
خوب است بدانید که میلگرد خرک فاقد کاربرد سازه ای است و از ان تنها به منظور ایجاد حد فاصل مش بالایی و پایینی استفاده می کنند. مش بالایی تا قبل از انجام بتن ریزی مستحکم و پایدار باقی می ماند که این عمل از طریق کمک آرماتور خرک انجام می شود.
همچنین میلگرد خرک برای استفاده بیشتر در قسمت هایی که میلگرد تقویتی زیاد است و لازم است تا فواصل میلگردهای خرک را کاهش دهیم مناسب است. در صورتی که خرک ها بر روی بتن مگر قرار گیرند، این احتمال وجود دارد که نفوذ رطوبت از خرک ها به میلگردهای اصلی انجام و زنگ زدگی اتفاق بیفتد. در صورتی که زنگ زدگی انجام شود، منجر به افزایش قطر آماتورها خواهد شد و ترک و گسترش آن در بتن را خواهید دید. پس مراقب باشید تا میلگرد خرک بر روی بتن مگر، قرار نگیرد.در غیر این صورت امکان زنگ زدگی و بروز مشکل وجود دارد.
چند نکته حایز اهمیت در زمان خرک گذاری
- خوب است بدانید که سایز و ابعاد میلگرد خرک به میزان عمق فونداسیون وابسته است، به بیان دیگر هرقدر عمق پی بیشتر باشد، به همان نسبت قطر میلگرد خرک نیز بیشتر است. 2. حداکثر فاصله بین میلگردهای خرک در فونداسیون نباید از ۱.۵ متر بیشتر شود.
- 3. چنان چه میزان تعداد آرماتورهای تقویتی بالا بود لازم است تا میلگردهای خرک بیشتری به کار ببرید.
- 4. توجه داشته باشید که سایز میلگرد خرک باید یک یا دو شماره کمتر از آرماتور بالایی باشد، همچنین قطر آن نیز باید با آرماتور برابر باشد.
- 5. عرض میلگرد خرک اهمیت زیادی دارد و دلیل آن در میزان توانایی آن برای حفظ آرماتورهای بالایی است.
- 6. به منظور جلوگیری از جابجایی و حرکت آرماتورها، باید تمامی میلگردهای طولی مش از طریق سیم آرماتوربندی به خرک متصل شود.
- 7. میلگرد خرک فاقد نقش سازه ای است، در نتیجه مقدار آن تنها توسط شخص پیمانکار تعیین می گردد.
سخن پایانی
ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. امیدواریم این مطالب برای شما عزیزان مفید و موثر بوده باشد و اطلاعات مفیدی را در خصوص میلگرد خرک و کاربرد میلگرد آن به دست آورده باشید. چنان چه سوالی در زمینه میلگرد خرک، کاربرد و موارد استفاده آن دارید میتوانید، آن را مطرح کنید.