اصطلاحات بازار آهن آلات که باید بدانید(2)

اصطلاحات بازار آهن آلات که باید بدانید

در مطلب قبلی به بررسی تعدادی از اصطلاحات مورد استفاده در صنعت آهن پرداختیم؛ در ادامه این مطلب قصد داریم تعداد دیگری از این اصطلاحات را به شما عزیزان معرفی کنیم. همان طور که می دانید در صنعت آهن آلات، اصطلاحات رایجی وجود دارد که می بایست با آن ها آشنایی داشته باشید؛ پس با ما همراه باشید.

ریخته گری

ریخته گری به فرآیندی گفته می شود که در آن فلز مذاب تحت تاثیر نیروی گرانشی یا دیگر نیروها از قبیل فشار، خلاء و گریز از مرکز، به داخل قالب جریان می یابد و بعد از سرد شدن در قالب ریخته می شود. در این صورت مواد مذاب به شکل قطعه دلخواه در می آید.

بورس آهن

بورس به بازار معاملاتی گفته می شود که مردم دارایی‌ های خود را در آن به معرض نمایش می گذارند. به بیان ساده تر به بازاری که در آن خرید و فروش قرار می دهند بورس گفته می شود. به دلیل تنوع حضور انواع کالاهای مختلف، بازار بورس نیز متفاوت است. در حال حاضر بورس آهن آلات به عنوان یکی از بازارهای مهم در بخش بورس کالاهای فیزیکی شناخته شده که سالها پیش تاسیس شده است. در واقع بورس، بستری مناسب و امن است که در آن می توانید تمامی معاملات فلزات سنگین از قبیل میلگرد، پروفیل، ورق، نبشی و ناودانی، میلگرد، پروفیل و … است.

آهن مشکی

آهن مشکی به آهنی گفته می شود که تازه تولید شده فاقد زنگ زدگی است. در صورتی که آهن زنگ زدگی داشته باشد، سطح رویی آن زرد رنگ خواهد بود.

بیلت (Billet)

در طی فرآیند ریخته گری، بلیت یا شمشال ساخته می شود که دارای سطح مقطع کمتر از ۲۳۰ سانتی متر مربع می باشد. طول بیلت نسبت به انواع شمش بیشتر است و شکل ظاهری سطح آن مربع یا دایره شکل است. کاربرد و موارد استفاده بیلت در ساخت انواع میلگرد و سیم است.

قیمت با تایید

به احتمال زیاد در زمان استعلام قیمت مقاطع فولادی از مغازه دار این جمله را شنیده اید که قیمت اجناس با تایید یا تایید مجدد می باشد. قیمت دادن به این صورت در زمانی اتفاق می افتد که قیمت نهایی محصول مشخص نیست یا ممکن است بازار روند صعودی دارد و نمی توان بر روی اجناس قیمت دقیقی گذاشت. در نتیجه فروشنده مجبور است قیمت پایه را به فرد خریدار اعلام کند ولی به او اطلاع می دهد که این قیمت ممکن است ثابت نباشد و تغییر کند.

ورق فابریک

ورق فابريک به ورق هایی که در کارخانه تولید می شود، می گویند که در همان کارخانه به اندازه مشخص برش داده می شود و سپس برای فروش به بازار عرضه می گردد. ولی ورق هایی که به شکل رول یا کویل ساخته می شوند در مغازه های خرده فروشی به اندازه دلخواه مشتریان برش داده می شوند. بنابراین ورق های فابریک دارای ابعاد مشخص و دقیقی هستند.

تیرآهن سبک و سنگین

در جدولی که به نام اشتال شناخته شده، وزن پروفیل های صنعتی و ساختمانی جمع آوری شده و به عنوان یک مرجع مناسب براب سازندگان قطعات فولادی شناخته شده است. به عنوان نمونه با توجه به این جدول تیرآهن   IPE  دارای سایز 14 و وزن 155 کیلوگرم، تیرآهن 18 دارای وزن 230 و تیرآهن 27 دارای وزن 440 کیلوگرم است. تیرآهن سبک، به تیرآهنی گفته می شود که در کارخانه با کاهش 10 درصد از وزن مقاطع در شمش ریزی و تغییر آلیاژ از St37 به St44 انجام شود. این تغییر برای صرفه اقتصادی و بهبود کیفیت تیرآهن انجام می شود. همچنین در برخی مواقع به منظور افزایش قدرت سازه، تغییراتی در سایزهای پر کاربرد تیرآهن از قبیل 14، 16 و 18 انجام می شود و قالب ریزی تیرآهن با وزن بیشتر از جدول اشتال انجام می شود که به آن تیرآهن سنگین گفته می شود.

 

 

 

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
بررسی روش‌های نوین بازیافت ضایعات آهنی